HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. június 5-én

  1. Amint mindannyian látjuk, a tegnapi nappal elkezdtük a templom előtti kerítésünk kovácsoltvas betéteinek az átfestését. Hálásan köszönöm meg mindazoknak a munkáját, akik a tegnapi nap folyamán segítettek. Istenünk áldása kísérje életüket és családjukat.
  2. Ma egy hete már tettem arról említést, hogy június 26-án, vasárnap, mához három hétre tarjuk meg templombúcsúi ünnepünket, amelynek keretében fogjuk megáldani, megszentelni templomunkat. Ennek a szertartásnak egy igen fontos része lesz az az esemény, amelynek keretében templomunk, egyházközségünk gazdagodik Szent László király csontereklyéjével. Az ereklye tiszteletre méltó tárgy, szentek maradványai, amelyeket ereklyetartóban kell őrizni és látható helyre kihelyezni a templomban, hogy a hívek kifejezhessék előtte tiszteletüket és tudjanak előtte imádkozni, mennyei közbenjárást kérni. A szükséges ereklyetartót már meg is vásároltam, amit mához két hétre, Úrnapja ünnepén fogunk megáldani, megszentelni, hiszen a papszentelés alkalmával, június 25-én, érkezik meg Debrecenbe ez a csontereklye három egyházközség részére: A Szent Anna Székesegyház, vagyis az Egyházmegyénk, a furtai egyházközség és a mi egyházközségünk részére. Az ünnepi szertartásunk tehát ennek a csontereklyének az átvételével és a templomban történő elhelyezésével fog majd megkezdődni. Igen nagy ajándék ez az egyházközség számára, részére, hiszen templomunk is egyik szentünk ereklyéjével ellátott, gazdagított templom lesz. Reméljük, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja az ereklye fogadását és elhelyezését.
  3. Ahogyan már ma egy hete is hirdettem, holnap Máriát, mint az Egyház Anyját ünnepeljük. Reggel 8-kor és délelőtt 10-kor kezdődnek a szentmisék itt, a plébániatemplomban.
  4. Holnapután, azaz kedden csak rózsafüzér ima lesz itt a templomban, amely reggel 1/2 8-kor kezdődik. Az esti mise most kivételesen elmarad. Ezen a napon, tehát holnapután, kedden személyesen nehezen leszek elérhető. Kérem a kedves híveket, hogy elsősorban mobiltelefonon keressenek, ha szükséges.
  5. MISEREND, PLÉBÁNIATEMPLOM (2022. 06. 06-06. 12.):

HÉTFŐ, MÁRIA AZ EGYHÁZ ANYJA

             8.00: Szentmise;  10.00: Szentmise

KEDD, 7.30: Rózsafüzér ima

SZERDA, 7.30: Jenei Károly ✝ 22. évf. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

PÉNTEK, 7.30: ✝Béla áldozópapért nm.

SZOMBAT, 7.30: Krisztina gyógyulásáért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                   10.00: Szentmise

  1. Titokmegáldás, szentségimádás, titokváltás.

2022-06-05
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás