HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. szeptember 11-én

  1. Az elmúlt időszakban szerettünk volna elzarándokolni a szentkúti Szűzanyához hálát adni mindazért, amit a közelmúltban kaptunk, és kérni továbbra is mennyei közbenjárását saját és családtagjaink életére, munkájára. Ha Isten segít bennünket és nem jön közbe semmi rendkívüli esemény, valamint leszünk legalább 30-an, egy közepes busznyi zarándokcsoport, akkor elmegyünk erre a szentkúti zarándoklatra. Szeretnénk hálát adni és megköszönni égi Édesanyánknak, hogy templomunk elkészülhetett, megáldottuk, felszenteltük abban az igen bizonytalannak tűnő időszakban, ugyanakkor kérni segítségét az előttünk álló hónapokra is, hiszen nem könnyű ősz és tél elé nézünk. Van tehát, lenne miért zarándokolnunk. A dátum: október 08., szombat, tegnaphoz négy hétre, vagyis Magyarok Nagyasszonya ünnepén látogatnánk el erre a Mária-kegyhelyre. Az útiköltség: 7.500.- ft személyenként. Jelentkezni a plébánián lehet az útiköltség befizetésével együtt. Várunk minden zarándokolni, hálát adni, mennyei kegyelmeket el- és befogadni vágyó testvérünket erre az október 08-i közös, egyházközségi, szentkúti zarándokútra.
  2. Talán mindannyian tudjuk már, hogy a mai nap délutánján kerül sor Czető Norbert és Czető Viktória református lelkipásztorok beiktatására itt, helyben, a református templomban. Az ünnepi szertartás tehát ma délután 3-kor (15.00) kezdődik, amelyen igét hirdet Fekete Károly református püspök, a beiktatást pedig Őz Lajos esperes végzi. Aki teheti, jöjjön el és imádkozzon e szertartás keretében a két beiktatandó lelkipásztorért.
  3. Ahogyan már az elmúlt vasárnap is hirdettem, az előttünk álló héten, időszakban megkezdődnek a bibliaórák, az ifjúsági hittan és az elsőáldozásra, szentség vételére felkészítő hittanok is. A bibliaóra a szokott időben, a kedd esti szentmise után lesz, az ifjúsági hittan a - korábbiak szerint - péntek este fél 6-tól, az elsőáldozásra felkészítő hittan pedig szombaton délelőtt kezdődik. A keddi és a szombati óra egyenlőre a közösségi házunkban lesz megtartva, míg az ifjúsági hittan a plébánián. Amennyiben változás történik a helyeket és időpontokat illetően, igyekszem mihamarabb erről is informálni a híveket.
  4. Tájékoztatnám a híveket arról is, hogy az iskolai oktatás miatt eléggé szétszabdaltak a hétköznapjaim napközben. Éppen ezért érdemes a köznapi szentmisék előtt, vagy azok után keresni személyesen, esetleg a délutáni, esti órákban, vagy mobil telefonon.
  5. Házassági hirdetés:

KIRCSI LAJOS, ref. vall. Db. szül. helybeli származású nőtlen ifjú feleségül veszi GONDÁR VIOLA rk. vall. győri szül. kunszigeti származású hajadont. Hirdetve 3X. Aki bármilyen akadályt tud e fiatal párról, kérem, jelezze a plébánián.

  1. Miserend (2022. 09. 12-09. 18.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (BOCSKAI U.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD,17.30: Mária, Imre ✝szülőkért és ✝Irén keresztanyáért nm.

SZERDA, 7.30: Egy szándékra nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Gyermek gyógyulásáért nm.

PÉNTEK, 7.30: Kircsi Lajos és Gondár Viola ifjú párért nászmise.

SZOMBAT, 7.30: Magdolna gyógyulásáért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U.):

VASÁRNAP: 19.00: Szentmise


2022-09-11
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás