HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2022. szeptember 18-án

  1. Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak a híveknek, akik a hét folyamán kifejezték jókívánságaikat születésnapom alkalmából, akár személyesen, akár telefonon, vagy az informatika bármilyen más eszközét is használva. Isten áldása kísérje életüket, munkájukat és családjukat. A hívektől egy fehér színű albát, kukullát kaptam ajándékba, vagyis ami, a miseruha alatti hosszú, a civil ruhát eltakaró papi öltözet. Amikor megérkezik, hiszen már megrendeltem, akkor mindenki látni fogja, mert a használat előtt megáldjuk, megszenteljük. Természetesen szeretném ezt is viszonozni azzal, hogy október elején egy hálaadó szentmisében köszönöm meg mindenkinek a kedvességét, figyelmességét és az ajándékát.
  2. Néhány nappal ezelőtt, a héten, csütörtökön egyházmegyénk Főpásztora hivatalos levélben is értesített arról, hogy a Kápolnánk mögötti területen, az Arany János utcában elkezdődik egy új szociális otthon építése az ősz folyamán. Az építési folyamat egyik fontos lépése, hogy ünnepélyes formában alapkövet helyeznek el az épülő új intézmény területén. Az alapkőletétel 2022. október 25-én, kedden, délelőtt 10-kor kezdődik majd. Erre az ünnepi szertartásra az egyházközség tagjaival együtt jó magamat is meghívott Főpásztorunk és külön kérte, hogy tolmácsoljam ezt a meghívást a hívek felé. Erről az eseményről igyekszek majd bővebb tájékoztatást adni híveinknek a későbbiekben.
  3. Az elmúlt vasárnap a Kápolnában már hirdettem, ahogyan ma itt is, miszerint egyenlőre, átmenetileg csak szeptember hónap folyamán lesz szentmise vasárnap esténként a Kápolnában, tehát ma este és jövő vasárnap este. Amennyiben változás történne a misék rendjében, helyében, kezdési időpontjában a későbbiek folyamán, bármilyen okból kifolyólag, akár vasárnap, akár hétköznap, arról időben fogom a kedves híveket tájékoztatni.
  4. Egyházközségünk Képviselőtestülete számára gyűlés lesz a plébánián. Gyűlésünket mához két hétre, október 02-án, vasárnap a délutáni órákban tartjuk meg. Erre a közös tanácskozásra a testület minden tagját tisztelettel meghívom és várom. A kezdési időpontról jövő vasárnap fogom testületünk tagjait és a híveket is tájékoztatni.
  5. Miserend (2022. 09. 19-09. 25.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (BOCSKAI U.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD,17.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nm., bibliaóra.

SZERDA, 7.30: A Kovács és a Szamos család élő és ✝cstg. nm.

CSÜTÖRTÖK, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nm.

PÉNTEK, 7.30: Élő családért nm.

SZOMBAT, 7.30: Krisztina gyógyulásáért nm.

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U.):

VASÁRNAP: 19.00: Szentmise


2022-09-18
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás