HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. április 23-án

  1. A pápalátogatási, ünnepi szentmisével kapcsolatban az alábbiakat szeretném hirdetni:

- A pápai szentmise jövő vasárnap délelőtt fél 10-kor (9.30) kezdődik a Kossuth téren, amelyet több tv csatorna is közvetít.

- Erre az ünnepi szentmisére, ahogyan már korában hirdettem, közösen, autóbusszal fogunk felzarándokolni a fővárosba azokkal, akik jelentkeztek. Az autóbusz vasárnap hajnal 2-kor indul, innen a templom elől. Kérek mindenkit, aki velünk jön, hogy időben érkezzen ide a templomhoz, mert legkésőbb, 1/4-ed 3-kor a busz el fog indulni. Legalább két alkalommal meg fogunk állni a parkolás és a térre történő bevonulás előtt. Igyekszünk minél korában odaérkezni a kedvezőbb helyfoglalás miatt.

- A szentmisére a következőket lehet majd bevinni: kisebb méretű lobogókat, helységjelző táblát, műanyag kulacsot, palackot benne vizet, innivalót és kisebb méretű összehajtható zarándokszéket, minden mást, amit nem lehet bevinni, majd a buszon elmondom.

- Hála Istennek a héten is még jelentkeztek, hiszen rugalmasan tudjuk kezelni a busz nagyságát, már ami a helyek, személyek számát illeti. Ha még mindig van valakiben vágy arra, hogy részt vegyen ezen a szentmisén, velünk, élőben, közösen, az előttünk álló héten szerdáig jelezze a plébánián, nálam, az összeg befizetésével, ami 6.000.- ft.

- Holnap után, kedden a szentmisét erre a szándékra, vagyis a pápalátogatás sikeréért és a buszos zarándokcsoportunkért fogom bemutatni, felajánlani. Kívánok minden zarándoknak áldott készülődést, akik pedig itthon maradnak, azokkal az imádság köt majd össze és lélekben velünk lesznek a pápai szentmise oltárán.

- A pápalátogatással kapcsolatban hirdetném még, hogy jó magam, több egyházmegyés paptestvéremmel együtt, részt veszünk pénteken a Szentatyával való személyesebb találkozáson. Ez pedig azt jelenti, hogy aznap, tehát az előttünk álló héten, pénteken nem lesz szentmise, hanem csak rózsafüzér ima, és jó magam sem leszek elérhető személyesen, hiszen pénteken korán reggel indulok, hogy csatlakozzak ahhoz a csoporthoz, akikkel közösen, buszos formában megyünk a fővárosba erre a találkozásra. 

  1. Mivel jó magam, vasárnap is a buszos zarándokcsoporttal, híveinkkel megyek a fővárosba, így a miserendünk is változni fog jövő vasárnap. Mindkét délelőtti szentmise elmarad, tehát sem reggel 8-kor, sem pedig 10-kor nem lesz mise, hanem jövő szombaton, április

29-én, este 7-kor (19.00) kezdődik az egyik, a vasárnap előesti mise, valamint mához egy hétre, április 30-án, vasárnap este 7-kor (19.00) kezdődik a másik szentmise. Tehát jövő szombaton és vasárnap este 7-kor (19.00) lesznek bemutatva a szentmisék.

  1. Mivel az ellőttünk álló héten van Szt. Márk evangélista ünnepe, így a liturgikus előírások szerint az azt követő vasárnap végezzük el a búzaszentelési szertartásunkat. Tehát jövő szombaton, az előesti szentmise keretében tartjuk meg az idei évben a szokásos búzaszentelési szertartásunkat.
  2. Az elmúlt időszakban, még húsvét ünnepe előtt keresett meg a helyi református egyház vezetője azzal a kéréssel, hogy a tél folyamán elmaradt ökumenikus imatalálkozásainkat pótoljuk be, ha nem is teljes formában, de legyen egy-egy nap megtartva ezekből. Abban állapodtunk meg mindhárman, közösen, hogy az előttünk álló héten, hétfőn, kedden és szerdán lesznek ezek a közös ökumenikus imaalkalmak a következő módon, helyeken és időpontokban:

- HÉTFŐ, 17.30: RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM, PRÉDIKÁL: CZETŐ NORBERT REFORMÁTUS LELKIPÁSZTOR

- KEDD, 17.30: GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOM: PRÉDIKÁL: LIPTÁK JÓZSEF PLÉBÁNOS

- SZERDA, 17.30: REFORMÁTUS TEMPLOM, PRÉDIKÁL: FEKETE ANDRÁS GÖR. KAT. PARÓKUS.

Várjuk a kedves híveket mindhárom este, mindhárom templomba ezekre a közös imaalkalmakra.

- Ebből adódóan a kedd esti szentmise időpontja változik, ezért reggel fél 8-kor kezdődik majd, és a bibliaóra is ezen a napon elmarad.

  1. Miserend (2023. 04. 24-30.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 7.30: Hálaadó szentmise.

SZERDA, 7.30: ✝Béla áldozópapért nagymise

CSÜTÖRTÖK, 7.30: Krisztina ✝édesanyáért nagymise

PÉNTEK, 7.30: Rózsafüzér ima

SZOMBAT, 7.30: A Formann, a Zipf és a Vizinger család élő és ✝ cstg. nagymise

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

SZOMBAT: 19.00: Szentmise, búzaszenteléssel

VASÁRNAP: 19.00: Szentmise


2023-04-23
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás