HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. április 30-án

  1. A hétfői nappal megkezdődik az idei évben is május hónapja, ami a Boldogságos Szent Szűznek szentelt időszak. Ilyenkor a májusi litániával, májusi ájtatossággal köszöntjük égi Édesanyánkat. A májusi ájtatosságot hétköznaponként a szentmisék után, vasárnap pedig a 10-kor kezdődő misét követően énekeljük majd el. Ezekre a Máriát köszöntő imákra is hívunk és várunk mindenkit hétköznaponként és vasárnaponként is egyaránt.
  2. Ugyanakkor május hónappal változik a hétköznapi szentmisék bemutatási helye is, azaz visszaköltözünk a Kápolnából ide, a plébániatemplomba. Ez tehát azt jelenti, hogy hétfőtől, május 1-től kezdődően a rózsafüzér imák, a szentmisék, a májusi litániák itt a plébániatemplomban lesznek bemutatva.
  3. Az előttünk álló héten van május hónap elsőcsütörtökje, elsőpéntekje és elsőszombatja:

- Csütörtökön és pénteken a szentmisék este fél 6-kor (17.30) kezdődnek. Csütörtökön papjainkért, papi hivatásokért mutatjuk be a szentmisét majd a mise végén szentségimádást végzünk.

- Pénteken pedig meglátogatom egyházközségünk azon betegeit, akiknél ez lehetséges. Az esti szentmisét pedig a rózsafüzér-társulat élő és ✝ tagjaiért mutatjuk be, majd elénekeljük a Jézus Szíve litániát.

- Szombaton a szokásoknak megfelelően a reggeli szentmisét a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért mutatjuk be, ajánljuk fel.

  1. Jövő vasárnap van május hónap elsővasárnapja, így a reggel 8-kor kezdődő mise végén megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, megtartjuk szentségimádásunkat, majd pedig titokváltás következik.
  2. Miserend (2023. 05. 01-07.):

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Magdolna gyógyulásáért nagymise, bibliaóra.

SZERDA, 7.30: Makó Sándor ✝évf. nagymise

CSÜTÖRTÖK, 17.30: Papjainkért, papi hivatásokért nagymise

PÉNTEK, 17.30: A rózsafüzértársulat élő és ✝tagjaiért nagymise

SZOMBAT, 7.30: A tisztítóhelyen szenvedő lelkekért nagymise

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise, szentségimádás, titokváltás

                    10.00: Szentmise, májusi litánia

  1. A megáldott, megszentelt búzából vihetünk haza otthonainkba.

2023-04-30
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás