HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. február 12-én

  1. Amint már ma egy hete is hirdettem, tegnap, szombaton, azaz február 11-én volt a betegek világnapja. Ezért mához egy hétre, azaz február 19-én, vasárnap a reggel 8-kor, és a délelőtt 10-kor kezdődő szentmisék keretében szolgáltatjuk ki a betegek kenetét. Ezzel kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni a kedves testvéreket:

Kérem a kedves híveket, sőt az egyházközség minden tagját, akik tehetik, tegyük lehetővé minél több beteg számára a jövő vasárnap reggel 8-kor, vagy a 10-kor kezdődő szentmisén való részvételt, tehát aki tud, hozzon el ide a templomba minél több beteg, idős testvérünket, hogy a szenvedő Krisztusnak ajánljuk őket, és együtt imádkozzunk velük és értük. Természetesen katolikus, hívő emberek számára szolgáltatható ki ez a szentség, azoknak, akik a beavató szentséginkben (keresztség, bérmálás, oltáriszentség) már részesültek, nincsenek eltiltva életállapotuk miatt egyházunk szentségeitől, a kegyelem állapotában vannak, azaz végezzék el gyónásukat, ha szükséges, elmúltak 60 évesek, és valamilyen súlyos betegségben szenvednek. Igyekszek minél korábban mindkét mise előtt itt lenni a templomban, hogy a gyónásukat tudják elvégezni azok, akiknek szükséges. Várunk tehát minden beteget jövő vasárnap a reggel 8-kor, és a délelőtt 10-kor kezdődő szentmisékre. A szentség konkrét kiszolgáltatásával kapcsolatban, vagyis mit és hogyan kell tennünk, jövő vasárnap, a szentmisék folyamán fogok néhány mondatban tájékoztatást adni.

  1. A korábbi évekhez hasonlóan, szeretnénk a virágvasárnapot és a nagypénteket ünnepélyessé tenni azzal is, hogy elénekeljük Jézus szenvedéstörténetét, vagyis a passiót. Reméljük, hogy semmi rendkívüli esemény nem zavarja meg nagyheti szertartásainkat és az arra való felkészülésünket sem. Éppen ezért hívjuk és várjuk a kedves híveket a majdan nagyböjt elején kezdődő passiós énekpróbákra. A próbák helyéről és időpontjáról az előttünk álló hetekben fogom tájékoztatni a híveket.
  2. Miserend (2023. 02. 13-02. 19.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Élő családért nagymise, bibliaóra

SZERDA, 7.30: Nádas Adorjánné, Terézia ✝6 hetes szentmise

CSÜTÖRTÖK 7.30: Magdolna gyógyulásáért nagymise

PÉNTEK, 7.30: Egy szándékra nagymise

SZOMBAT, 7.30: Mária és Imre ✝szülőkért és ✝Irén keresztanyáért nagymise

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise


2023-02-12
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás