HunEngDeuPln
háttér
 

Hirdetés 2023. február 5-én

 

  1. Amint már ma egy hete is jeleztem, most ismét hirdetem, hogy a holnapi naptól kezdődően a hétköznapi szentmiséinket a kápolnában fogjuk bemutatni. Mindez átmeneti jellegű. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől szombatig a rózsafüzér és a szentmisék kezdési időpontja nem változik, tehát hétfőn reggel, kedden este, szerdától szombatig szintén reggel kezdődnek a szertartások, szentmisék, de a kápolnában. Amennyiben bármilyen okból kifolyólag ettől eltérünk a hétköznapokban, azt időben fogom jelezni a kedves híveknek, de mindez legfeljebb a nagyböjti időszakot érinti majd. A vasárnapi szentmiséket ez a változás nem érinti.
  2. Az előttünk álló héten, szombaton, február 11-én van a betegek világnapja, amelyhez kötődően szoktuk kiszolgáltatni a betegek kenetét. Ez azt jelenti, hogy mához két hétre, azaz február 19-én, vasárnap, mindkét szentmise keretében kiszolgáltatjuk ezt a szentséget. A tudnivalókról jövő vasárnap fogom bővebben tájékoztatni a kedves híveket.
  3. Ma, mivel elsővasárnap van, megáldom a rózsafüzér-társulat titkait, megtartjuk szentségimádásunkat, majd pedig Balázs-áldás és titokváltás lesz a szokásos formában.
  4. A szentségimádás után Balázs-áldást osztunk, amelynek a formája a következő: felváltva, padsoronként jöjjünk az oltár elé, ahol a kifeszített stólát bal kézzel megfogjuk, jobb kézzel pedig keresztet vetünk, amikor a pap áldást ad az égő gyertya mögött, az áldás után pedig kimegyünk a templomból. A Balázs-áldás alatt együtt, közösen éneklünk.
  5. Miserend (2023. 02. 06-02. 12.):

KÁPOLNA (WESSELÉNYI U. 1/B):

HÉTFŐ, 7.30: Rózsafüzér ima

KEDD, 17.30: Krisztina gyógyulásáért nagymise, bibliaóra

SZERDA, 7.30: Ágota ✝édesanyáért nagymise

CSÜTÖRTÖK 7.30: Nádas Adorjánné, Terézia ✝6 hetes szentmise

PÉNTEK, 7.30: ✝Katalinért nagymise

SZOMBAT, 7.30: ✝Szülőkért és ✝cstg. nagymise

PLÉBÁNIATEMPLOM (Bocskai u. 6.):

VASÁRNAP: 8.00: Szentmise

                    10.00: Szentmise


2023-02-05
Szerző: Dr. Lipták József plébános
Heti hirdetés
facebook email nyomtatás